MEDISCH

Studie met gezonde vrijwilligers: een belangrijke eerste stap in Regenerons anti-Activine A klinisch ontwikkelingsprogramma.

Regeneron Pharmaceuticals meldt dat een klinische trial met het anti-Activine A antilichaam, REGN2477, van start is gegaan. Zij stellen zich ten doel deze data voor het einde van dit jaar te beoordelen en op basis van de resultaten zullen zij zo spoedig mogelijk starten met klinische studies bij patiënten met FOP.lees meer »

Clementia Pharmaceuticals Inc. start fase 2 klinische trial

Onlangs is aangekondigd dat Clementia Pharmaceuticals Inc. een fase 2 klinische trial start met het geneesmiddel Palovarotene (een retinoïnezuurreceptor gamma-agonist).
Het is voor het eerst dat er een klinische trial bij FOP patiënten zal plaatsvinden. lees meer »

Het LUMC heeft ontdekt dat het FOP-ALK2 eiwit continu signalen kan afgeven ook in afwezigheid van BMPs.

Fibrodysplasia Ossificans Progressiva (FOP) patiënten hebben een mutatie in het alk2 gen, waardoor ze een afwijkend ALK2 eiwit (FOP-ALK2) produceren.

Het ALK2 eiwit bevindt zich op het celoppervlak en geeft daar signalen door als cellen in aanraking komen met bepaalde botgroeifactoren, de zogenaamde Bone Morphogenetic Proteins (BMPs). Medewerkers van het Leids Universitair Medisch Centrum hebben nu ontdekt dat het FOP-ALK2 eiwit continu signalen kan afgeven, ook in afwezigheid van BMPs. lees meer »